Hoe lang duurt highlights zetten bij de kapper?

Highlights zijn een populaire manier om je haar een nieuwe look te geven. Ze geven je haar meer dimensie en diepte, en kunnen ervoor zorgen dat je haar er gezonder en voller uitziet. Maar hoe lang duurt het eigenlijk om highlights te zetten?

De tijdsduur van een highlights-behandeling hangt af van een aantal factoren:

  • De lengte en dikte van je haar: Hoe langer en dikker je haar, hoe langer de behandeling zal duren.
  • De gewenste kleur: Als je een groot contrast wilt tussen je natuurlijke haarkleur en de highlights, zal de behandeling langer duren dan wanneer je een subtiel kleurverschil wilt.
  • De techniek die wordt gebruikt: Er zijn verschillende technieken om highlights te zetten, zoals folies, balayage of painting. Folies zijn de meest tijdrovende techniek, terwijl balayage en painting sneller kunnen worden uitgevoerd.

Over het algemeen duurt een highlights-behandeling tussen de 1 en 3 uur. Als je een afspraak maakt bij de kapper, is het altijd verstandig om van tevoren te informeren naar de verwachte tijdsduur. Zo kun je rekening houden met de tijd die je nodig hebt om naar de kapper te gaan en weer terug te komen.

Hier zijn een paar tips om de tijdsduur van je highlights-behandeling te verkorten:

  • Kies voor een natuurlijke haarkleur: Hoe groter het contrast tussen je natuurlijke haarkleur en de highlights, hoe langer de behandeling zal duren.
  • Vraag naar de balayage- of painting-techniek: Deze technieken zijn sneller uit te voeren dan de folie-techniek.
  • Laat je highlights zetten bij een ervaren kapper: Een ervaren kapper zal de highlights sneller en nauwkeuriger kunnen zetten.

Wil jij weten hoe lang het duurt om highlights te zetten in jouw haar? Maak dan een afspraak bij een kapper bij jou in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.