Wanneer voor het eerst naar de kapper?

Als kersverse ouder komen er ontelbaar veel vragen op je af, waaronder een vrij onschuldige maar toch bijzondere: wanneer neem je jouw kindje voor het eerst mee naar de kapper? Dit is een moment dat je mogelijk wilt vastleggen met een foto of een video, omdat het voor veel ouders een mijlpaal is in het opgroeiproces van hun kind.

Het juiste moment

Er is geen vastgestelde leeftijd waarop kinderen voor het eerst naar de kapper moeten. Vaak hangt dit af van de snelheid waarmee het haar van je kind groeit. Sommige baby’s worden geboren met een volle haardos, terwijl andere kinderen pas na enkele jaren echt haar beginnen te ontwikkelen.

Wanneer voor het eerst naar de kapper?

Over het algemeen gaan kinderen tussen hun eerste en derde levensjaar voor het eerst naar de kapper, afhankelijk van de groeisnelheid en dikte van het haar.

Waarom zo vroeg?

Zelfs als je kind nog maar een klein beetje haar heeft, kan een bezoekje aan de kapper nuttig zijn. Niet alleen om het haar in model te brengen, maar ook om je kind te laten wennen aan de ervaring. De geluiden, de schaar, de vreemde omgeving; hoe eerder ze dit normaal gaan vinden, hoe makkelijker latere kappersbezoeken zullen zijn.

Voorbereiding is cruciaal

Voor kinderen kan een eerste bezoek aan de kapper best spannend zijn. Daarom is het essentieel om ze goed voor te bereiden. Vertel bijvoorbeeld wat ze kunnen verwachten en speel thuis ‘kappertje’ met ze. Zo kunnen ze wennen aan het idee dat iemand aan hun haar zit.

Kies een kindvriendelijke kapper

Niet alle kapperszaken zijn even geschikt voor kinderen. Sommige salons zijn gespecialiseerd in kinderkapsels en hebben een speelhoek, kinderstoelen of zelfs een speciale kinderomgeving waar je kleintje zich op zijn gemak zal voelen.

Een stukje haar bewaren

Veel ouders kiezen ervoor om een plukje haar van de eerste knipbeurt te bewaren als aandenken. Je kunt dit in een envelop doen en bewaren in een babyboek of in een fotolijstje plaatsen naast een foto van de eerste knipbeurt.

Conclusie

Het eerste kappersbezoek van je kind is een speciale gebeurtenis. Door je kind voor te bereiden en een kindvriendelijke kapper te kiezen, zorg je voor een positieve ervaring. En vergeet niet een foto te maken of een plukje haar te bewaren als aandenken aan deze bijzondere mijlpaal!